Uimahalli kutsui meidän perhettä jälleen eilen, kun merivedet ovat jo omaan makuumme liian viileitä uintiin. Olin tällä kertaa ainoana aikuisena matkassa, joten oma kuntouinti jäi odottamaan toista kertaa. Havahduin kuitenkin jälleen siihen, kuinka tehokas ja lempeä urheilumuoto uinti on. Itse olen nuoruudessani tätä(kin) lajia harrastanut hieman tosissani kisamielessä, mutta näin aikuisena uimahalliin meno on tuntunut jotenkin vaikeammalta kuin esimerkiksi kuntosalille. Tähän päätin nyt tehdä muutoksen, koska uinti on mitä parhain liikuntamuoto myös raskaana olevalle!

DCIM100GOPROG0150180.

 

Uinti sopii lähes kaikille. Sitä voi harrastaa ympäri vuoden, kylmempinä vuodenaikoina sisähalleissa ja lämpimillä ilmoilla ulkona. Harrastus ei ole myöskään kallis, ainut mitä tarvitset on kunno uimapuku ja lasit. Uinti sopii hyvin myös täydentämään muita harrastuksia. Kuten muuten kuvista näkyy, omat lasini jäivät eilen kotiin ja kuvissa lainaan lasteni laseja – onneksi minulla on pieni pää!

DCIM100GOPROG0170185.

MIKSI UIDA? TÄSSÄ 10 HYVÄÄ SYYTÄ:

  1. Uinti tekee hyvää hengitysverenkierto elimistön toiminnalle
  2. Uinti on hyvä ja kiinteyttävä harjoittelumuoto koko kropalle
  3. Uinti kuormittaa koko vartalon lihaksistoa
  4. Uinti on hyvä harjoittelumuoto palauduttaessa monista vammoista
  5. Uinti on erittäin nivelystävällinen laji
  6. Matalammilla tehoilla uidessa elimistö hyödyntää tehokkaasti elimistön rasvoja polttoaineena
  7. Uinti on erittäin hyvä liikuntamuoto ylipainoisille henkilöille
  8. Uinnilla voi harjoittaa myös tehokkaampaa aerobista treeniä nostamalla vauhtia ja tehoja
  9. Veden vastus lisää kalorien kulutusta uinnin aikana
  10. Uinti on edullinen harrastus

DCIM100GOPROG0040146.

Esikoista odottaessani kävin uimassa ainakin kerran viikossa. Nyt päätin, että tästä eteenpäin myös tämä laji löytyy omasta treenikalenteristani. Kokeilkaa muutkin ja yllättykää!