Syksy täällä, sää mukavan kirpeä ja raikas. Kesän lämpimät säät ovat nyt todellakin ohi ja katse kääntyy kohti loppuvuotta. Kolme kuukautta jouluun. Mielessä uuden elämän aloitus kuntoilun merkeissä. Kuulostaako tutulta?

Usko pois, niin minustakin. Minusta, kenelle liikunta ja kehon rajojen hakeminen urheilemalla on ollut lähes yhtä selvää kuin syöminen ja nukkuminen. Olen elänyt kesäkuusta saakka siinä mielessä ihmeellistä elämää, että elimistöni teki heti alkuraskaudessa aikalailla totaalisen stopin urheilun suhteen. En osannut odottaa tätä, kun kaksi aiempaa raskautta ovat olleet aika helppoja, jos näin voi sanoa. Pahoinvointi tällä kertaa oli lähestulkoon koko päivän kestävää aina melkein raskauden puoleen väliin saakka. Tähän vielä päälle sairastin kunnon kahden viikon kestoisen flunssan, jonka olen onneksi nyt selättämässä. En siis malta odottaa, että pääsen vihdoin nauttimaan liikunnasta uudelleen samalla tunteella kuin aiemmin.

Joten, olen ihan samassa veneessä teidän kanssa, jotka nyt miettivät kuntoilun aloittamista kesätauon jälkeen.

Maaret_valmis-27

 

Asemoin itseni innolla eilen television ääreen, kun alkoi uusi Bullin ja Vertin uusi treeniohjelma.  Ai että kun oli ihanan tuttua katsottavaa! Ja se tunne henkilöillä, kun he todella tunsivat voittaneen itsensä; siitä liikkumisessa ja urheilussa on parhaimmillaan kyse! Omien rajojen ylittämisestä ja tavoitteiden saavuttamisesta! Liikunnan ilosta! Tavoitteiden ei aina edes tarvitse olla mitenkään suuria, eilisessäkin jaksossa toisella naisella oli tavoitteena roikkua tagosta 90 sekunnin ajan. Kyllä itseäni vähän kutkuttaisi ottaa sama haaste vastaan, vaikka elopainoa keräänkin lisää kiihtyvällä tahdilla tällä hetkellä…

Millainen on sinun tavoitteesi tälle syksylle tai tulevalle vuodelle?

ps. Eilen uskaltauduin pitkästä aikaa tunnin kävelylenkille flunssan jälkeen ja nyt olen kuin uudesti syntynyt! Tästä se lähtee taas, jihaa!