Olen miettinyt paljon onnellisuutta viime aikoina. Mietin pitkään jaanko ajatuksia näinkin syvällisistä ajastuksista blogin puolella. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että koska onnellisuus on mielestäni osa henkistä hyvinvointia, se osuu myös tämän blogin aihepiireihin erittäin hyvin.

 

Kiireinen arki ja aamusta iltaan kestävä pienoinen kiireen tuntu usein vie mehut minusta. Tällaisina päivinä elämä on suoritusta aamusta iltaan. Kiire töihin, kiireellä lapset päiväkotiin ja kotiin, kiire ruoanlaitossa ja sitten onkin jo ilta. Kuulostaa varmasti tutulta myös muille pienten lasten vanhemmille. Toinen ääni on kellossa taas silloin, kun saan olla yksin omien ajatusteni kanssa, tehden asioita joista nautin.

Tällainen päivä oli hiljattain viime viikolla. Pääsin töiden jälkeen salille treenaamaan ja tulin ilman pienintäkään kiirettä tyhjään kotiin. Kotona oli päivän aikana ahkeroinut siivoaja ja esteetikkona nautin suunnattomasti puhtaudesta, siitä että kaikki tavarat olivat järjestyksessä ja keittiön tasot olivat puhtaan valkoiset ilman jogurttijäämiä. Kokkasin kaikessa rauhassa päivällisen ja laitoin kynttilöitä palamaan.

Samalla ehdin pysähtymään ja ajattelemaan kuinka onnellinen olen kaikesta mitä elämässäni on. Minulla on kaksi ihanaa pientä tyttöä, kaunis koti ja maailman ihanin aviomies. Rakas lapsuuden perhe sisaruksineen. Olemme kaikki terveitä. Saamme harrastaa asioita joista nautimme. Teemme töitä omien intohimojemme parissa. Voisinko edes toivoa enempää?

On siunaus saada elää ja jakaa elämä ihmisen kanssa, jonka kanssa olemme toistemme parhaat ystävät. Olemme monessa asiassa todella samankaltaisia ja se on ehdottomasti parisuhteemme iso vahvuus. Toista on helpompaa ymmärtää, kun itsellä on samankaltaiset tarpeet. Olemme suhteemme aikana kokeneet mm. yrittäjyyden aloittamisen, omakotitalon rakentamisen ja kahden pienen tytön syntymän. Ja pian saamme kolmannen pienen ihmisen joukkoomme. Lapsemme ovat olleet innoissaan mukana odotuksessamme ja eivät malttaisi odottaa pikkusisaren syntymää. Yhteisen elämämme aikana meillä on ollut siis aikamoisia haastellisiakin elämänjaksoja, mutta suhteemme ei ole niidenkään aikana horjunut. Toinen on kivi, johon voi nojata ja luottaa. Kiitos T olemassa olostasi. Kiitos että tuet, kannustat, rakastat, välität ja olet paras isä lapsillemme.

Kuulin Antti Railiota livenä taannoin. Karismaattisen ja kovia kokeneen miehen uusimman kappaleen ”Samaan marmoriin” sanoja lainatakseni:

Vaikka kuinka monta vastaista ja viimaa, maailma toisi tullessaan. Vaikka kuinka monta kiusausta ja kiilaa, sillä ois takataskussaan. Oon vierelläsi aina, olen loppuun asti, kunnes nimemme, samaan marmoriin kirjoitetaan.

Kiire ja stressaavan elämän vaatimukset vievät usein mehut meistä. Suosittelen jokaista ottamaan omaa aikaa silloin tällöin, olemaan vain omien ajatusten kanssa. Miettimään, mikä tekee minut onnelliseksi ja mistä olen iloinen juuri nyt? Ainakin itselläni tämänkaltaiset hetket ja ajatukset auttavat taas jaksamaan arjen pyörteissä ja viitoittavat tietäni eteenpäin. Ja tuovat minulle sisäisen rauhan.

heart2

Ihanaa ja onnellista viikonloppua ja ajatuksia <3