Olen aiemminkin kertonut, että suosin ruoanlaitossa paljon nykyisin keittoja. Minusta keitot ovat näin syksyisin ja talvella mitä ihaninta lämmintä ruokaa. Niitä voi hyvällä omallatunnolla useasti syödä isonkin satsin, jos niistä tekee  kevyitä. Muutama siivu täysjyväleipää kylkeen ja a´vot!

Tein elämäni ensimmäistä kertaa tomaattikeittoa ja päätin jakaa reseptin myös teille. Tuli maukasta! Jos jotain tekisin näin jälkikäteen toisin, niin soseuttaisin keiton vielä lopuksi.

Tarvitset:

 • 2 pakettia kirsikkatomaatteja
 • valkosipulia 3 kynttä
 • 1 iso sipuli
 • tuoretta basilikaa
 • timjamia
 • suolaa
 • mustapippuria
 • paseerattua tomaattia 500g
 • vettä 1 l
 • oliiviöljyä
 • raejuustoa, jos haluat

 

Ohje:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Puolita kirsikkatomaatit ja asettele pellille leivinpaperin päälle kuvan mukaisesti leikattu puoli ylöspäin. Lorauta päälle oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Laita tomaatit uuniin ja kypsennä noin 20min.

tomaattikeitto1

Kun tomaatit kypsyvät uunissa, paloittele sipuli ja valkosipuli ja paista ne kattilassa pienessä öljyssä. Kun ne ovat vähän ruskettuneet, lisää paseerattu tomaattimurska, vesi, timjamia muutama teelusikallinen, ripaus suolaa ja pippuria sekä basilika.

tomaattikeitto3

Ja sitten lopuksi vielä tomaatit uunista mukaan kaikkine mausteineen. Anna keiton porista hellalla vielä noin 30min ja nauti. Itse lisäsin lautaselle vielä raejuustoa tuomaan tarvittavan proteiinin annokseen. Nälkä lähti!

tomaattikeitto4Jos testaat, kerro mielipiteesi!