Raskaudessani on nyt selkeästi menossa hyvä vaihe. Treenit maistuvat ja jaksaminen on hyvällä tasolla. Olen kuitenkin koko ajan kuunnellut kroppaa ja oppinut jättämään treenit väliin tarvittaessa. Tämän oman kropan kuuntelu ei ole minulle aina helppoa eikä ollut sitä varsinkaan aiemmissa raskauksissani. Uskon, että moni liikunnallinen odottaja voi samaistua tähän. Kun kroppa on tottunut saamaan säännöllisesti treenistä tulevia ärsykkeitä, niistä on toisinaan vaikea luopua vaikka elimistö huutelisikin huilaamaan.

Nyt kolmatta odottaessani olen kuitenkin ollut erityisen tarkalla korvalla. Liikuntalajeista olen suosinut tarmokkaita sykettäkin nostavia kävelylenkkejä, kuntosaliharjoittelua sekä uintia. Lisäksi olen kotona vallannut olohuoneemme ja tehnyt toiminnallisia treenejä. Näihin saan usein tyttönikin innostumaan mukaan.

Viime viikko oli hyvä viikko! Treenejä kertyi kaiken kaikkiaan viisi, joka on jo määrällisesti ihan normaalia treeniviikkoani vastaava määrä, silloin kun en odota. Pyrin aina antamaan elimistölle vähintään kaksi lepopäivää viikossa. Kehonhuoltopäivistä vielä kun saisin pidettyä kiinni…

Salilla treenasin kolme kertaa, joista kaksi olivat jalkatreenejä ja yksi yläkroppaan keskittyvä treeni. Olen pystynyt jatkamaan lähes tulkoon samaa treeniohjelmaa kuin ennen raskautta, ainoastaan vatsalihasten treenauksen olen jättänyt pois sekä keksinyt variaatioita vatsallaan tehtäville jalkaliikkeille. Harjoituspainoissa toki on tapahtunut muutosta ja teenkin nyt kestävyystyyppistä treeniä, eli toistot ovat 15 luokkaa per sarja. Syke kyllä nousee ja hiki virtaa! Sykkeitä seuraan tarkasti ja pidän huolta etteivät pitkäksi aikaa ylitä arvoa 155. Salitreenien lisäksi tein kaksi tunnin mittaista reipasta kävelylenkkiä.

masurv27

Salille menossa ja yksi pakollinen masukuva. Kyllä se on jo kunnon kokoinen.

 

Lumi saapui meillekin tällä viikolla ja ulkona on niin kaunista! Se kannustaa ulkoliikuntaan minua entistä enemmän!

ulkona2

Yhtenä päivänä olimme tyttären kanssa urheilukentällä, jossa juoksimme ja pompimme kenttää ympäri. Tämä meni ihan hyötyliikunnasta.

Liikunnallista viikonloppua!