Olen joutunut kohtaamaan tämän menneen syksyn aikana useaan otteeseen tositilanteen, jossa mieli huutaa liikuntaa, mutta kroppa laittaa vastaan. Olen sairastanut syksyn aikana eniten flunssia kuin koskaan aikaisemmin lyhyen ajan sisään. Ja mahtui mukaan myös yksi ruokamyrkytys, jonka sekin sain ensimmäistä kertaa elämässäni. Ja oikein mielenkiintoinen pöpö olikin näin raskaana ollessa. Vastustuskyky on todellakin huono odottaessa.

flunssa

Pisin yhtäjaksoinen treenitauko langetettiin minulle kuitenkin viime viikolla ortopediltä, kun sain nilkkani aika pahasti venäytettyä. Tämä tapaturma sattui omalla kotipihallamme ihan kävellessä, en kompastunut mihinkään. Nilkka oli heti todella kipeä enkä pystynyt astumaan jalalla ensimmäiseen pariin päivään. Siinä oli vähän miehelläni kantamista J Nyt nilkka onneksi jo kestää pienet askeleet ja jaksoinpa jopa viilettää Helsingin keskustan jouluruuhkassa lauantaina monta tuntia. Sekin voidaan minun tapauksessessani laskea pieneksi liikunnaksi J

stockan-ikkuna

Helsingin Stockmannin jouluikkuna oli jälleen oikein ihastuttava

Mutta miten sairauden tai tapaturman kohdatessa tulisi psyykata omaa mieltään, kun liikunta on ollut huume, jota ei nyt saa? Itse en ole pahemmin koskaan kokenut muuta riippuvuutta, mutta tämän voisi varmaan rinnastaa aika hyvin vaikkapa sokeririippuvuuteen. Siellä lukijoissa on varmaan senkin riippuvudeen kokeneita henkilöitä?

Itseni tilanteesta onneksi pelastaa pian kuntosali, sillä sinne sain luvan mennä heti kun pystyn. Kuntopyörällä polkeminen tekee hyvää nilkalle ja toki yläkroppaa saa pumpata niin paljon kuin jaksaa. Mutta pitkät kävely/juoksulenkit ovat nyt pannassa. Samoin toki kaikki kuntosalilla nilkkaa kuormittavat alakraaja liikkeet.

Otan tämän vastoinkäymisen nyt haasteena ja kuntoutan jalkani siihen kuntoon, että kun olen saanut vauvan ponnistettua maailmaan, niin nilkka on lenkkikunnossa. Siihen saakka joudun bloginkin puolella keskittymään muihin kuin vahvasti treeniaiheisiin postauksiin. Ehkä jotain terveellistä jouluherkkua voisi kokeilla ja jakaa reseptin blogissa…?