Haluan jakaa ajatuksiani teille omasta ruokafilosofiastani ja miten pysyn itse läpi vuoden hyvässä kunnossa.

En usko mihinkään ihmedietteihin. Tuloksia tottakai vähäkalorisilla dieteillä saa aikaan, mutta ovatko ne pysyviä? Harvemmin. Lehdet pursuavat mitä erilaisempia diettejä aina tasaisin väliajoin, itse en jaksa edes lukea niitä.

Itse uskonkin läpi vuoden kestävään perusterveelliseen ruokavalioon. Ruoka on minulle ensisijaisesti polttoainetta, koska liikun paljon, mutta myös nautinto ja intohimo. Rakastan syömistä. Rakastan hyvää ja maistuvaa ruokaa. Tykkään myös kokata ja mieluiten laitan kaiken alusta saakka itse. Näin tiedän mitä syön. Uskon vahvasti sloganiin ”olet mitä syöt”.

En kiellä itseltäni herkutteluja. Kunhan en herkuttele joka päivä. Toimivaksi tavaksi olen havainnut viikottaisen herkuttelupäivän, mutta en ole natsin tarkka asian suhteen. Jos jonain toisenakin päivänä tekee mieli ottaa kakkupala, niin otan. Se ei kaada minun elämääni, sillä syön kuitenkin 80 % terveellisesti ja monipuolisesti. En halua olla itselleni liian ankara. Olen kuitenkin tavallinen kuntoilija. Fitness tyyppiset kisavalmistautumiset ovat sitten kaikessa asia erikseen.

Perheemme perjantai iltainen herkuttelulautanen

Jos haluan mennä joskus ravintolaan, niin menen ja nautin siitäkin hyvällä omallatunnolla. Tosin en koskaan tilaa sitä rasvaisinta ja epäterveellisintä vaihtoehtoa. Lapset luonnollisesti rakastavat suomalaista hampurilaispikaruokaravintolaa ja joskus käymme sielläkin. Hampurilaiset ja ranskalaiset jätän itse kuitenkin aina väliin, sillä en himoitse niitä. Valitsen listalta terveellisempiä vaihtoehtoja, koska niitäkin onneksi tänä päivänä on. Sitä paitsi mielestäni parasta on kotona tehty ruishampurilainen bataattiranskalaisten kanssa, kermaviilillä.

Itsetehty hampurilainen, niin hyvää!

Oma ruokafilosofiani on todella yksinkertainen. Syön puhdasta ja prosessoimatonta ruokaa. Ostan luomua joskus, en aina. Ruokaostokset ovat perheemme yksi suurin kuluerä kiinteissä kuluissa, mutta en halua tinkiä terveellisestä ravinnosta. Harmittavasti epäterveellinen prosessoitu ruoka on meillä täällä Suomessa edullisempaa kuin tuore ja terveellinen. Hifistelyyn en kuitenkaan lähde, sillä olen rahasta tarkka. Tämän takia minä teen perheemme ruokaostokset eikä mieheni. Hän kun käy kaupassa, niin ruokalasku on lähes aina tupla omaani verrattuna.

Rakastan salaatteja ihan yli kaiken!

Toinen asia omassa ruokafilosofiassani on säännöllisyys ja veden juonti. Juon päivittäin vaihtelevasti 2-3 litraa vettä. Pyrin juomaan niin tasaisesti, että vältän janon tunteen. Vesipullo kulkeekin aina käsilaukussani mukana. Ruokavälinin pidän 3-4 tunnin mittaisena. Jos se joskus syystä tai toisesta venähtää pidemmäksi,olen todella huonolla tuulella ja pahoinvointinen. Siksi käsilaukussani on aina myös joku hedelmä ja hätätilanteita varten myös proteiinipatukka. Proteiinipatukoista suosin aina todella vähäsokerisia. Mitä luonnonmukaisempi sen parempi. Oletteko muuten kuulleet Auravidan patukoista? Ellet ole vielä testannut, niin lämmin suositus. Ainakin Reko ringissä voi Annukalta näitä tilata ja näitä saa ostettua myös muutamista kuntokeskuksista, Mentorilta Turusta muunmuassa.

Auravidan patukat <3

Kotona kokkaamme perusterveellistä tavallista kotiruokaa, jota koko perhe syö. Ihan perus pastabolognese on yksi helpoimmista resepteistä, mutta siinäkään en koskaan käytä valmiskastikkeita, vaan teen sen itse.

Jos haluatte, voisin joskus listata tarkemmin miten ja mistä koostan päivän ruoka-annokseni.

Nyt lenkille, ihanaa pirteää keskiviikko päivää <3