Aika menee tiedättekö vauhdilla pienen vauvan kanssa! Meidän tytär on huomenna jo seitsemän viikon ikäinen, melkein siis jo kaksi kuukautta! Ristiäisiä vietimme viime viikon sunnuntaina, joten nyt sekin rupistus on ohi. Vaikka olin paljon tilannut tarjoiluita ulkoa, niin kyllä siinä itselle jäi kuitenkin vielä tehtävää ihan riittävästi. Seuraavaksi odottelemmekin esikoisen syntymäpäivää, ensi kuussa hän täyttää jo 7 vuotta! Juhlien kevät taas tiedossa ja mikäs sen mukavampaa.

Upea kakku oli Kakkupuoti MariAnnikalta Turusta

Äiti ja tytär <3

Palasin liikunnan pariin melko pian synnytyksen jälkeen. Oikeastaan tarkalleen viikon kuluttua synnytyksestä tein ensimmäisen pidemmän kävelylenkin. Vaunulenkeistä onkin tullut meille varsin tuttu tapa liikkua ja sitä tunnutaan jokaisessa opuksessa suositeltavan synnyttäneiden äitien ensimmäisiksi liikuntamuodoiksi. Vaunulenkit ovat paitsi tehokkaita, mutta myös erittäin lempeitä keholle, joka vaatii oman aikansa palautuakseen. Ainut miinus näissä lenkeissä on ainakin itselläni kipeytyneet hartiat, kun en muista pitää ryhtiä riittävän suorana. Hierojalle on siis syytä mennä lähiaikoina, sillä myös selkä on todella kovilla imetyksestä johtuen.

Saliharjoittelun aloitin kevyesti kahden viikon kuluttua synnytyksestä. Treeni on ollut lähestulkoon sama kuin odottaessani, eli kaikki keskivartaloa kuormittavat liikkeet odottavat vielä vuoroaan. Ja hyvä niin, sillä tunnen, että elimet ja lihakset eivät todellakaan ole palautuneet oikeille paikoilleen. Toisinaan olo on ollut jopa ”ontto”. Tänä kesänä minulla siis tuskin tullaan näkemään vielä timmiä keskivartaloa. Olen kuullut ja lukenut niin hurjia juttuja vatsalihasten erkaumasta, että sitä en vapaaehtoisesti itselleni tilaa.

Mutta vaikka keskivartaloa kuorimittavat liikkeet ovat siis odottamassa vuoroaan, olen saanut tehtyä todella tehokkaita treenejä. Eniten olen panostanut aerobiseen treeniin, sillä ensi alkuun haluan hankkiutua pikkuhiljaa eroon ylimääräisestä rasvasta. Tehokkaimmin se palaa peruskestävyyslenkkeillä, joita meidän vaunulenkit lähes 85 % ovat. Tässä mielenkiintoinen ote omilta Polar sivuilta helmikuun treeneistä.

Myös kotitreenit ovat tulleet tutuiksi. Olohuoneessamme on milloin TRX treeni, milloin kahvakuula ja milloin mitäkin treenejä menossa. Erittäin tehokas tapa treenata lihaskuntoa silloin kun salille ei kerta kaikkiaan ehdi tai pääse. Ja näitä päiviä on meillä aika paljon. Kivana plussana kotitreeneissä on myös se, että vanhemmat lapset pääsevät myös osallistumaan niihin soveltuvasti.

Nyt odotan että sää vähän vielä lämpenee ja pääsen kaivamaan viime keväänä hankitun polkupyörän talvisäilöstä 🙂 Sitä odotan kovasti!