Marraskuun loppupuolta mennään ja pian on jo joulu täällä. Vaikka marraskuu onkin luokiteltu pimeäksi kuukaudeksi, niin jotenkin taas se on sujahtanut todella nopeasti. Olen jo vähän ottanut kotonamme esiin jouluvaloja ja voi että miten ne piristävätkään iltoja! Olen ollut myös jotenkin poikkeuksellisen väsynyt viime aikoina, ehkä olen liikaa tinkinyt yöunista tai sitten väsymys on johtunut vain puhtaasti tästä pimeydestä.

Aloitin joogailut ihan kivaan saumaan syyskuussa, juuri kun illat alkoivat pimentymään aikaisemmin. En voi sanoa harrastaneeni joogaa aikaisemmin, muutamia satunnaisia kertoja vain käynyt yksittäisillä tunneille. Aloitin tänä syksynä YIN joogan, tähän päädyin alaselän kiputilojeni vuoksi. YIN jooga on syvävenyttävää joogaa, jossa pysytään venyttävissä asennoissa jopa viisi minuuttia. Tällaiselle toimeliaalle ihmiselle se on todella pitkä aika, ja olenkin ollut yllättynyt kuinka helppoa se on pysyä paikoillaan ja vain antaa venytyksen flown viedä mukanaan. Muutaman kerran olen jopa havahtunut olleeni pienessä unihorroksessa.

Huomaan, että kiireisessä pikkulapsiperheen arjessa elämästä tulee herkästi sellaista suorittamista, jossa puolison (tai lastenhoitajan!) kanssa vaihdetaan pikaisesti oven suussa viime hetken kuulumiset ja vaihdetaan lastenhoitovuoroja. Onkin ollut ihanaa huomata, että ottamalla aikaa vain itselle, niin sitä on paljon ladatumpi taas palatessaan perusarkeen. Treenistudiokaan ei toimi itselläni nykyisin varmana pakopaikkana, koska lapset ovat usein siellä mukana, jopa silloin kun puoliso on kotona.

Muistakaa siis ottaa aikaa omalle hyvinvoinnillenne. Se on panostus sekä omaan, että koko perheen hyvinvointiin. Toiselle se voi olla rauhallinen kävely luonnossa, toiselle jotain muuta. Pääasia että otat ajan ja asetat myös itsesi etusijalle elämässäsi.

Nautinnollista joulun odotusta ja pidetäänhän huolta itsestämme <3