Vuoden vaihde lähestyy ja monet meistä miettivät lupauksia ja tavoitteita tulevalle vuodelle. Itse ainakin teen niin. Teen listoja, kirjaan ylös tavoitteita ja myös asioita, joita aion siivota pois. Näitä tehdessäni törmään usein termiin ”aika”.

Aika on rajallista. Sitä emme saa lisää tekemällä. Mutta meillä on jokaisella sama aika käytettävissämme. On vain kyse siitä, miten me sen ajan käytämme.

Jokainen meistä varmasti tuntee omassa lähipiirissään (tai vähintäänkin julkisuudesta) niitä supermiehiä ja supernaisia, superisejä ja superäitejä. Niitä, jotka ehtivät tekemään vaikka ja mitä.  On vaativa työ, pienet lapset, harrastuksia, järjestötoimintaa jne jne. Ja itse mietit, että millä ihmeen ajalla he kaiken tekevät.

Meillä on kaikilla 24 h vuorokaudessa aikaa. Se tarkoittaa viikossa 168 tuntia. Jos nukut vuorokaudessa 8 tuntia ja työskentelet viitenä päivänä viikossa 8 tuntia, eli 40 tuntia, jää sinulle silloin vielä viikossa 72 tuntia aikaa muille asioille. Jos työskentelet viikossa 45 tuntia, eli 9 tuntia päivässä, jää sinulle viikossa siltikin vielä 67 tuntia. Se on paljon!

Jotta saavutat haluamiasi asioita elämässäsi, on kyse pitkälti siitä, mihin käytät nuo jäljelle jäävät tunnit. Valuuko aika huomaamattasi iltaisin vain ”johonkin” sellaiseen, mikä ei oikeasti vie sinua kohti tavoitteitasi? Onko TV sinun aikasyöppösi? Tai ehkä puhelimesi…? Ylenpalttinen siivoaminen?

Kaikelle, minkä koemme tärkeänä, löydämme aina aikaa. Kyse on priorisoinnista. Mihin sinä priorisoit aikasi tulevana vuonna?

Ps. Mikäli haluat tulevana vuonna panostaa omaan terveyteesi ja hyvinvointiisi, sinulle on sille kyllä aikaa. Suosittelen kokeilemaan!