Olen kohdannut viime aikoina turhautumista, jäätävää kiirettä ja tunnetta etten saa mitään tehtyä oikein kunnolla ajatuksen kanssa. Varmaan tuttu tunne aika monelle aina ajoittain. Omatunto solvaa toisella olkapäällä lattialla juoksevista villakoirista ja likapyykkivuori odottaa pesijäänsä. Puhtaita pyykkejä on toiset korit pullollaan ja jonkun pitäisi viikata ja viedä ne kaappeihin. Treenit ja työt pitäisi hoitaa myös kunnialla. Pitempiaikaisina projekteina odottaa keittiön ja makuuhuoneen seinien uudistaminen. Keskimmäisen huoneessa vallitsee parasta aikaa remontti. Olohuoneen sisustussuunnitelma putkahti juuri suunnittelijalta sähköpostiini.

Priorisointi.

Tulin juuri tällä viikolla siihen tulokseen, että siitähän tässä on jälleen kysymys. Mitenkään aikani ei riitä kaikkien osa-alueiden täysillä hoitamiseen. Joten asetin jälleen itselleni samat kysymykset kuin aina vastaavanlaisessa tilanteessa:

  • Minkä tekemisestä nautin ja mikä tuo hyvää oloa?
  • Minkä asioiden tekeminen vie minua sinne suuntaan minne haluan mennä?
  • Mikä on tärkeintä?

Ja tiedätkö. Minua ei jatkossa haittaa (tai pyrin sulkemaan silmäni) niiltä villakoirilta ja pyykkikasoilta. Asiat, jotka tuovat hyvää oloa eivät ole siivoaminen ja pyykinpesu. Perussiivousta on aina välistä tehtävä, mutta sellainen hampaat irvessä meininki saa taas loppua.

Itselläni on ollut todella hyvä boogie treenien suhteen viimeisen vuoden ajan ja se tuo kyllä sellaista energiaa että sitä ei imurin varresta saa. Olen tähänkin saakka priorisoinut treenit ennen imurin vartta, mutta väistämättä palautuminen ja vain oleminen on jäänyt vähemmälle muiden ”mukamas” tärkeiden asioiden vuoksi.

Jotta tähän työntekoon saadaan myös jonkinlainen rytmi, aiomme meidän 1-vuotiaan kanssa testata pian Wision puuhaparkkia. Lapsen voi jättää hoitoon kolmeksi tunniksi ja itse pystyn lähes samoissa tiloissa työskentelemään pidemmän ajan ilman keskeytyksiä. Ja olen sitten siinä saatavilla jos tarve vaatii. Priorisointia, jotta suunta minne halutaan pysyy jatkossakin selvänä mielessä.

Seuraavan viikon aion kuitenkin urheilla monipuolisesti ja rentoutua perheen kesken. Nimittäin me vietämme tulevan viikon Lapin lumoissa. Johan siitä edellisestä onkin muutama vuosi vierähtänyt.

ps. Keskimmäisen tytön huoneen uudistuksen saatan loppuun kun saavun kotiin. Sitä ei passaa odotuttaa kesään, kuten keittiötä ja olohuonetta.