Onkohan riittävän osuva otsikko? Nimittäin niin siinä vähän on vahingossa käynyt. Otsikko ei suinkaan viittaa pelkkään viiniin, vaan ihan alkoholijuomiin ylipäänsä.

Olen pitkään ollut sellainen perjantai-lauantai illan viinistä nautiskelija. Tiedätkö viikonloppuisin, kun lapset ovat nukkumassa niin on rentouttavaa ottaa lasillinen hyvää punaviiniä ja vain rentoutua. Toisinaan se lasillinen viiniä on nautittu yhteisellä päivällisellä jo.

Sitten jotain tapahtui vuoden vaihteen jälkeen. Ihan ilman mitään kieltoja tai sääntöjä. Se vain jäi pois. Havahduin tilanteeseen kun perheemme oli lähdössä Lappiin hiihtolomaa viettämään ja pohdin ottaisimmeko yhden pullon viiniä matkaan. No, kaappi jossa niitä säilytämme oli tyhjä.

Oli havahduttavaa huomata, että minulla ei ole ollut tarvetta rentoutua viinin kanssa moneen viikkoon. Ja se sama tapa on jatkunut nyt näihinkin päiviin saakka. Vettä olen litkinyt senkin edestä.

Vesi vanhin voitehista

Toki tilanteeseen on luonnollisesti vaikuttanut se, ettemme ole juurikaan tavanneet ystäviä joiden kanssa olisimme istuneet iltaa. Tämä aika keväästä on kummallakin työrintamalla niin kiireistä, että ne muutamat vapaat hetket olemme tietoisesti pyhittäneet vain perheelle.

Muuten perheemme suhtautuminen alkoholiin ja sen käyttämiseen on mahdollisimman normaalia ja neutraalia. Lasten läsnäollessa sitä käytetään järkevästi ja isommat määrät nautitaan ollessa poissa kotoa.

Saa nähdä miten kevään jatkuessa ja kesää kohti mentäessä mieli muuttuu. Kuohuviini on normaalisti maistunut aika hyvälle mansikoiden kanssa 🙂