Kesä on parhaimmillaan ja helle jatkuu meillä Suomessa. Heinäkuu ja kesä on mielivuodenaikani, olenhan syntynyt silloin.

Juhlin tällä kuluvalla viikolla syntymäpäiviäni, kun täytin 38 vuotta. En oikein käsitä miten aika kuluu näin hurjaa vauhtia. Vastahan täytin 30 vuotta ja juhlin päivääni hillitysti juuri uunituoreena äitinä esikoisvauvani kanssa…

Katselimme eräänä aamuna seitsemänvuotiaan tyttäreni kanssa valokuvia viiden vuoden takaa hänen ollessa kaksi vuotias. Hän löysi monta kuvaa raksaltamme, jonne olimme silloin jo muuttaneet. Paljon on tapahtunut viidessä vuodessa, mutta vielä enemmän kymmenessä.

Itseasiassa tarkalleen kymmenen vuotta sitten tapasin mieheni. Tämä oli hassu ja hauska kesä, sillä olin juuri eronnut edellisestä suhteesta ja ajatuksissani oli viettää rietas kesä juhlien ilman vakikumppania. Kesäheilasta tulikin sitten vähän vahingossa pidempiaikainen heila, mutta ei ole onneksi tarvinnut katua.

On helpottavaa todeta, että onneksi tässä vaiheessa on elämänkokemusta jo kertynyt. Voin olla, ja olen, varmempi valoinnoistani kuin kymmenen vuotta sitten. Olen paljon rohkeampi ja uskallan sanoa mitä mieltä olen, pelkäämättä että minut torjutaan. Enää minun ei tarvitse miellyttää muita, voin selkä suorassa valita millaisten ihmisten kanssa aikaani vietän ilman että pitäisi enää mielistellä kaikille. Tiedän millaista työtä haluan tehdä enkä sano enää kaikille tarjouksille ”kyllä”. Voin, ja uskallan, valita. En enää välitä mitä muut ihmiset ovat meiltä minusta, valinnoistani tai ylipäänsä tavastani elää. Vielä muutamia vuosia sitten pohdin todella paljon mitä muut ihmiset ajattelevat. Onneksi en enää. Me elämämme täällä vain kerran, joten suotakoon jokaiselle itsensä näköinen elämä. On hyvä olla oman elämänsä ohjaksissa tai muuten joku muu vie kuskin paikan.

Juhlimme syntymäpäiviäni ystäviemme kanssa Turussa DBTL:n aikaan

Koko perheen voimin juhlimme oikeana syntymäpäivänäni

Kreetalla kesäkuussa

Vaikka rakastan kesää niin odotan myös taas jo syksyä. Meillä koittaa muutos arkeen sillä pienin aloittaa hoidon ja keskimmäinen koulun. Syksy, kuten itselläni myös kevät, on usein muutosten aikaa. Ja miksipä en odottaisi, kun pidän muutoksista ja uusista haasteista.

Ihanaa heinäkuun loppua ja mahtavaa virettä jokaiselle kun syksy koittaa <3