Ihana Mira, 33, on ollut asiakkaanani nyt vuoden verran. Hänen tarina on siinä mielessä perinteinen, ettei hän ollut saanut liikunnallista mallia aikoinaan omilta vanhemmiltaan, joten hän ei ollut juurikaan aikuisiällä liikkunut eikä myöskään kiinnittänyt liikkumiseen koskaan sen suurempaa huomiota. Ylipainoakin oli kertynyt, mutta sitäkään oma silmä ei havainnut häiritsevänä.

Kipinän sytytti oma lapsi
Mira sai ensimmäisen lapsensa keväällä 2017. Silloin hän alkoi ensimmäistä kertaa miettimään liikuntaa ja omaa hyvinvointia. Mira halusi olla hyvä roolimalli omalle lapselleen, voida paremmin ja jaksaa temmeltää lapsen kanssa. Mira aloitti äiti-vauva valmennuksen FitMehealthin studiolla vauvan ollessa 3 kk ikäinen. Siitä se kaikki sitten lähti.

Mira harjoitteli alkuun vauvan kanssa viikoittain studiolla yhteisohjauksessa muiden äitien ja vauvojen kanssa. Ensimmäiset kaksi kuukautta kehitettiin lantionpohjan voimaa ja toimintaa, lihaskuntoliikkeissä hyödynnettiin vauvan sekä oman kehon painoa. Myöhemmin Mira jatkoi vielä jatkovalmennukseen, jossa pikkuhiljaa tutustuttiin myös painoihin ja muihin toiminnallisen treenin apuvälineisiin. Noin puolen vuoden mittaisten ryhmätreenien jälkeen Mira halusi vielä entisestään panostaa omaan hyvinvointiinsa ja aloitimme systemaattisen treenauksen puolen vuoden projektilla.

Liikkuvuutta, voimaa ja hyvinvointia
Henkilökohtaisen valmennuksen tavoitteena oli lisätä liikkuvuutta, parantaa ryhtiä ja saada lisää voimaa. Tavoitteet on hienosti saavutettu ja Mirasta on kuoriutunut entisestään kaunistunut nainen! Nyt Miralla on tavoitteena jatkaa hyvin alkanutta elämää, johon liikunta kuuluu olennaisena osana. Mira jatkaa henkilökojhtaista valmennusta ja jatkossa aikoo tutustua syvällisemmin myös ainakin joogaan.

Onnistumisen avaimet
Avaimiksi onnistumiseen Mira sanoo hänellä olleen sokerin poisjättämisen, Personal Trainerin palkkaamisen sekä sen, että liikkuu ilon kautta. Myöskään laadituista tavoitteista ei kannata stressata. ”Personal Trainer on siitäkin hyvä, että on koko ajan olemassa tuki ja neuvonta. Joskus kun omat treenit ovat jääneet tekemättä, niin sovituista tapaamisista valmentajan kanssa ei tule koskaan oltua poissa. Silloin tulee siis ainakin liikuttua, vaikka muutoin ei tulisikaan”, sanoo Mira.

”Ihminen on hyvä keksimään itselleen tekosyitä, miksi juuri nyt ei ole hyvä aika aloittaa elämäntapamuutosta ja pitää parempaa huolta itsestään. Suosittelen jättämään tekosyyt pois ja olemaan rehellinen itselleen. Suosittelen myös rakastamaan itseäsi, koska sitä kautta olet parempi ihminen myös muille”, hän jatkaa.

Mira on nyt huomattavasti itsevarmempi, tyynempi, iloisempi ja jaksaa päivän touhut ilman päiväunia. Mira myös nukkuu yöt nyt paremmin, jännityspäänsäryt ovat poissa, ryhti on parempi ja keskittymiskyky on parantunut.

Sitä mitä syö ja juo, on Miran mukaan ollut paljon merkitystä. Kaloreita Mira ei ole laskenut, vaan on uskonut puhtaaseen ruokaan ja luomutuotteisiin.  Mitään tiettyä ruokaa Mira ei ole täysin kieltänyt itseltään ja toteaa veden olevan paras janojuoma vissyn rinnalla. Aamut alkavat nykyisin vedellä, koska se tuntuu saavan aineenvaihdunnan heti yön jälkeen liikkeelle.

Alkoholiakaan Mira ei ole täysin kieltänyt itseltään, mutta on siinäkin tehnyt järkeviä vaihdoksia, kuten likööristä viineihin. Suklaat, karkit ja sipsit ovat jääneet pois ja kotona kaapeissa on nykyisin ihan jotain muuta kuin suklaata, kuten aiemmin.

”Elämänmuutos on vaikuttanut eniten minäkuvaani, joka on nykyisin terve ja itseäni kunnioittava. Ennen olin ujohko, epävarma ja kuljin ryhti kumarassa katse alaspäin. Ympärilläni oli paljon negatiivisia ihmisiä, joita vedin puoleeni omalla negatiivisuudellani. Tänä päivänä kaikki on toisin. Olen tasapainossa itseni kanssa, joten vedän puoleeni myös tasapainoisia ihmissuhteita ja positiivisuutta”, summaa Mira.

Näin valmentajan roolissa on ollut mahtavaa huomata, kuinka aiemmin selkä kumarassa kulkeneesta naisesta on kuoriutunut upea, suoraselkäinen ja sädehtivä äiti! Hyvä olo näkyy yleisessä elekielessä, vartalon kannattelussa, ihossa ja olemuksessa monin eri tavoin. Panostukset, joita Mira on itsensä eteen tehnyt, ovat olleet upeita! Liikunta on ollut järkevässä tasapainossa muun elämän kanssa ja lapsi on ollut usein treeneissämme mukana hyppimässä äidin rytmissä – ihan mahtava muutos siis koko perheelle!

Ja tässä kuvat, ne kertovat aina enemmän kuin tuhat sanaa. Ensimmäisessä kuvassa Mira on hieman ennen kuin alkoi odottaa tytärtään, toisessa kuvassa viime viikolla. Upea muutos, eikö totta? Näitä on ihan mahtavaa olla todistamassa!

ENNEN

NYT