Olen pohtinut viime viikkoina paljon omaa elämääni. Millaista elämää haluan elää ja onko nykyinen elämäni linjassa omien arvojeni kanssa. Millaisia asioita toivon elämääni tulevaisuudessa. Mistä asioista olen kiitollinen.

Koen, että tällaisia asioita meistä jokaisen olisi hyvä säännöllisesti pohtia. Helposti, ihan liian helposti, me arjen kiireissä ajaudumme tilanteeseen, jossa vain suoritamme päiviä ja koko ajan tuntuu olevan kiire. Kun kyselen ystävien kuulumisia, on useimmilla vastaus ”Kiirettä”. Tuntuu, että ihmisillä on koko ajan kiire; milloin on kiire töihin, töissä, töistä kotiin, kauppaan, lasten harrastuksiin, omiin harrastuksiin. Joka paikkaan.

Kun tällainen tilanne jatkuu pidempään, on se todella tuhoisaa itselle. Niin fyysiselle terveydelle kuin myös psyykkeelle. Tällainen tilanne pitkittyessään johtaa helposti pahenevaan stressiin ja stressi on meille yksi pahimmista myrkyn laaduista.

Myönnän, itsekin helposti menee tähän moodiin, ellei siihen kiinnitä huomiota. Palasin päivätöihin syyskuussa ja havaitsin kolmantena päivänä, että olin jo ajautumassa tähän tilanteeseen. Osasin kuitenkin tunnistaa tilanteen ja katkaista kierteen ennen kuin se alkoi.

Itsellä lääkkeenä tähän toimii parhaiten seuraavat asiat:

  • Aamujooga – lyhyt, ytimekäs 15 minuutin jooga aamuisin. Aamuilta tämä vaatii sitä, että herään sen vartin aikaisemmin, kuin normaalisti. Kun aloitan aamuni tietoisesti hyvin, vaikuttaa se positiivisesti koko päivän kulkuuni. Hengitän ja olen läsnä ja saan kroppani auki. Hermosto rauhoittuu.
  • Äänikirjat – matka toimistolle vie minulta ruuhkasta riippuen noin 35-45 minuuttia. Radio on nykyisin kiinni ja kuuntelen koko matkan äänikirjoja. En niinkään romaaneja, vaan asiapitoisia jotka keskittyvät itsensä kehittämiseen, positiiviseen energiaan ja unelmiin.
  • Säännöllisesti irtautuminen koneen screenistä ja pieni venyttely sekä muutamat kyykyt.
  • Silloin kun aamujooga on jäänyt tekemättä, panostan aikaani siihen illasta ja usein kesto on puolesta tunnista tuntiin. Tämä jos joku nollaa kiireen ja saa rauhallisen olon ennen nukkumaanmenoa.
  • Urheilu ja liikkuminen ylipäänsä. Yksi parhaista keinoista hallita stressiä ja kiirettä. Pyrin hyödyntämään muun muassa lasten harrastusajat lähes poikkeuksetta omaan liikkumiseeni.
  • Olen toiminut vuoden verran DrivenWomanin Turun alueen vetäjänä ja edelleenkin koen, että tämä on yksi parhaista aikasatsauksista, joita nykyisin teen. Se, että irrotan säännöllisesti kaksi tuntia kuukaudessa siihen, mitä MINÄ haluan ja millaisia UNELMIA minulla on, on todellinen satsaus omaan hyvinvointiini ja tulevaisuuteeni. Kukaan ei keskeytä minua ja vaadi minulta mitään tuolloin. Ryhmän naisenergia on vertaansa vailla olevaa energiaa! Vaikka päivä olisi ollut kuinka hektinen ja kiireinen tahansa, ei tämän tapaamisen jälkeen kiireestä ole tietoakaan vaan olo on energinen ja inspiroitunut!

Tähän listaan kun vielä lisäisi metsään menon, niin kombo olisi aika täydellinen.

Nyt on onneksi viikonloppu, aamut rauhallisempia ja aikaa tehdä juuri niitä juttuja jotka tuovat itselle energiaa ja joista nauttii. Jos siis olet viikonloppuna vapaalla, muistathan sinäkin tehdä niin.

syysterveisin,
Maaret