Viime aikoina on ollut kiire. Niin kiire, että olen harmitellut sitä etten ole ehtinyt päivittää blogia. Blogitekstin tuotto vaatii itseltäni rauhallisia hetkiä, sellaisia, joissa ajatus virtaa ja mielessä on tilaa. Niitä hetkiä on ollut valitettavan vähän. Mutta nyt!

Haluaisin kirjoittaa teille onnellisuudesta ja miten koen sen lisäämisen.

Viime aikoina etenkin sosiaalisessa mediassa on ollut paljon juttua tästä – ja hyvä niin! Mielestäni asiasta pitäisi enemmänkin puhua! Kannustaa jokaista rohkeasti olla oma itsensä ja tehdä asioita, jotka lisäävät omaa onnellisuutta. Jokainen kun kokee oman onnellisuuden eri tavoin.

Miten minä koen onnellisuuden ja miten minä lisään onnellisuutta omaan arkeeni?

Minulla onnellisuus periaatteessa koostuu hyvin pienistä asioista. Keskiössä on kuitenkin ihmiset. Se, että jaat arkeasi ihmisten kanssa, joiden kanssa sinulla on hyvä olla ja jotka jakavat samat arvot sinun kanssasi. Perusarjen lisäksi onnenenhetkiltä ei voi välttyä kun tapaan samanhenkisiä naisia (ja miksei miehiäkin) kuin itse olen ja keiden kanssa voimme sparrailla toinen toisiamme, omia unelmiamme ja suunnitelmia.

Oma aika. Vaikka ihmiset ovat se suurin keskiö onnellisuuden keskellä, rakastan omaa aikaa. Tarvitsen säännöllisen hengähdystauon, jolloin saan olla ihan yksin omien ajatusten kanssa. Nykyisin oma aika tulee kuitattua aika hyvin työmatkoilla, kun vietän autossa tunnin päivässä yksin. Silloin saan joko kuunnella lempimusiikkiani tai niin kuin usein nykyisin, kuunnella äänikirjoja.

Omat jutut. Tee niitä asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Jokaisella meistä on elämässä asioita, jotka tekevät juuri SINUT onnelliseksi. Toisilla se on lukeminen, toisilla meditaatio, toisilla liikunta, toisilla puutarhanhoito. Jokaisella on kuitenkin jotain asioita. Vaikka arki olisi kuinka kiireistä, kannattaa näistä itselle tärkeistä asioista pitää kiinni. Mitä onnellisempi olet, sitä enemmän jaat onnea myös ympärillä oleville ihmisille.

Työ. Vietämme työssä erittäin ison osan arkipäivästä. Jos työ ei ole sellaista, jonka kokee merkitykselliseksi, heijastelee se onnellisuuteen. Elämme täällä vain kerran, kannattaa siis se työaikakin käyttää viisaasti ja tehdä sellaista työtä, johon aamulla on ilo mennä ja askel on kevyt.

Tällaisia ajatuksia tähän viikonloppuun. Nyt avaan joululehden, syvennyn sen tarjoamiin virikkeisiin ja alan jo virittäytymään joulutunnelmaan. Lisäksi viikonlopulle luvassa asioita, joista tykkään; kuten treeniä, hyvää ruokaa ja ihania kohtaamisia <3

Onnellista viikonloppua,
Maaret