Pitkästä aikaa blogin parissa! Muissa kanavissa ollaan aktiivisempia, mutta tämä jäänyt nyt vähemmälle huomiolle.

Lupailin kuitenkin viime viikolla Instagramin puolella laittaa teille lisätietoja millaisia kirjoja tuli vuonna 2019 luettua / kuunneltua, miksi ja mitä jäi käteen. Tehtävä osoittautuikin luultua haastavammaksi, sillä kirjoja oli oikeasti todella paljon. Ihailtavan paljon itseasiassa! En muista, että olisin koskaan aiemmin lukenut näin montaa kirjaa vuodessa! Jaan tämän siis kahteen osaan ja jätän ulkopuolelle muutamia kirjoja, koska kaikkia ei vain voi esitellä tai listasta tulisi todella pitkä. Tässä siis osa 1. Kirjat eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä vaan ihan satunnaisesti kirjattu, ellei erikseen mainittu.

-Karita Tykkä – hyvä elämä
Tämä kirja menee kyllä eittämättä omalle TOP3 listalle. Olen pitkään seurannut Karitaa ja hänen tapansa elää itsestä käsin, rauhassa ja tyyneydessä, on vaikuttanut minuun. Odotin kirjaa innolla ja kuuntelin sen heti. Sen jälkeen tilasin vielä fyysisenä ja nyt se on heti äidilläni lainassa. Kirja on paitsi kaunis, mutta siinä on niin hyvää sanomaa itsensä rakastamisesta, läsnäolosta, rauhasta ja toisten kunnioittamisesta, että mielestäni jokaisen pitäisi lukea se läpi. Plussaa fyysisen kirjan resepteistä.

Kirja ei välttämättä kolahda ekalla lukemalla, mutta anna siinä tapauksessa uusi mahdollisuus ja ota kunnolla aikaa sille.

Sanna Mämmi – Vapaudu huolista
Kuuntelin kirjan keväällä meidän ensimmäisen thewoima viikonlopun jälkeen. Tuon viikonlopun jälkeen meditaatiosta tuli kiinteä osa elämääni ja halusin saada lisää vastauksia mieleen ja pysähtymiseen. Se oli ollut aiemmin itselleni hieman hankalaa, vierastakin. Kirja oli todella hyvä, joskaan ihan kaikkea en voi pienten lasten äitinä allekirjoittaa. Lukemisen arvoinen teos kuitenkin.

Thomas Erikson – Idiootit ympärilläni
Kirja kertoo erilaisista ihmistyypeistä ja siitä, kuinka sille todella on paikkansa, että olemme kaikki erilaisia, ainutlaatuisia yksilöitä. Kirja oivalluttaa ymmärtämään, läheisten ihmisten kotona ja kollegoiden työpaikalla, käytöstä paremmin ja antaa vinkkejä miten kohdata erilaisia persoonatyyppejä. Naureskelin usein auton ratissa jutuille, kun bongailin siskot ja puolisoni kuvauksista. Ehdottomasti kannattaa jokaisen meistä lukea, sillä ihminenhän on laumaeläin. Sinä harvoin olet oikeassa omilla mielipiteilläsi.

Jutta Gustafsberg ja Harriet Piekkola – Mielen päällä
Tämä oli älyttömän hyvä kirja, joka opastaa lukijaansa henkiselle polulle. Jotain samaa kuin Sanna Mämmin kirjassa, mutta kuitenkin eri näkökulmasta. Niin hyvä kirja, että soitin siskolleni innoissani monesti kirjaa kuunnellessani saamistani oivalluksista. Siskoni vain hymyili vastauksesi ja totesi rauhassa oivallukseni oikeiksi. Suosittelen, jos olet kiinnostunut henkisistä asioista tai haluat saada vastauksia aiheeseen.

Antti Heikkilä – Lääkkeetön elämä
Tätä kirjaa olen hehkuttanut monesti. Loistava teos ravitsemuksesta, liikunnasta ja terveydestä. Kirjaa on paljon arvosteltu mediassa, mutta itse löysin sieltä sen kultaisen sanoman, sillä eihän minulla edes ole osaamista puuttua lääketieteen teksteihin, joita kirja myös paljon sisälsi. Mielestäni kirjan syvin sanoma on siinä, että moni sairaus ja tulehdus on ennaltaehkäistävissä ja parannettavissa jopa ilman lääkkeitä, ravitsemuksen, liikunnan ja terveen elämän avulla. Liian usein lääkärit hoitavat itse oiretta, eivätkä selvitä syytä. Niin hyvä teos jälleen kerran, että ostin tämänkin omaksi. Tämäkin nyt äidillä lainassa 🙂

Valon antajat – Vappu Pimiä ja Johanna Huhtamäki
Ihana kirja kiitollisuudesta ja siitä, kuinka unelmien saavuttaminen on seurausta onnellisuudesta ja kiitollisuudesta. Kirja opastaa ja oivalluttaa lukijaansa tekemään omista unelmista totta harjoittamalla kiitollisuutta ja uskomalla itseen. Kirja toi oikeastaan itselleni lisää luottoa kiitollisuuden voimaan, sillä siinä oli paljon havainnollistavia esimerkkejä. Ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja ihan jokaiselle.

Sinä Pystyt – Nanna Karalahti
Kunnon motivaatiokirja kaikille, jotka haluavat saavuttaa tavoitteensa olipa sitten kyseessä treenaaminen, hyvinvointi tai elämänhallinta, joskin hyvinvoinnin näkökulmasta. Oli mukava kuunnella kirjaa, kun Nanna luki sen itse. Itse kuuntelin kirjaa hieman eri perspektiivistä kuin treenaaminen ja kirja toikin enemmän taas vahvistusta siihen, että omiin unelmiin pitää luottaa ja tarttua niihin silloin kun tilanne on. Ihminen todennäköisesti katuu enemmän mitä jätti tekemättä kuin mitä teki.

Rakkauden voimakirja – Jutta Gustafsbeg ja Juha Rouvinen
Ah ihanan erilainen kirja 🙂 Kaikkea ihanaa rakkaudesta ja mahtavia vinkkejä miten tuoda pieniä rakkaudellisia tekoja omaan parisuhteeseen. Kirja kannustaa lukijaansa myös toimimaan rakkaudellisesti kaikilla elämän osa-alueilla. Kirja oli itselleni positiivinen yllätys, sillä aloitin sen kuuntelun hieman vitsillä ja huomasinkin aika pian, että tästähän voi saada oikeasti paljon irti. Ihana!

Nukkumalla menestykseen – Henri Tuomilehto ja Jouni Voimanen
Ihan huippu kirja! Tämä on itseasiassa itselläni juuri nyt menossa ja olen aivan myyty sen tavasta havainnollistaa ja oivalluttaa lukijaansa siihen, miksi unesta ei saisi tinkiä. Nyky-yhteiskunnassa ihmiset nimenomaan ihmiset tinkivät unestaan, uni voi olla laadultaan huonoa eikä se palauta. Seuraukset voivat olla aika kohtalokkaita eikä ihminen pysty suoriutumaan päivästä niin kuin kuuluisi. Tämä kirja sinun kannattaa lukea!

Tommy Hellsten -Pysähdy, olet jo perillä
Kirjaa ohjaa pysähtymään ja oivaltamaan, ottamaan etäisyyttä oman elämän kiireeseen ja suorittamiseen. Tämä kirja oli niin sykähdyttävän hyvä ja osui itselläni oikeaan hetkeen, että kuuntelin koko kirjan kahden päivän aikana. Toi itselleni jälleen lisää kiitollisuutta sekä opetti läsnäoloon entistäkin enemmän. SUOSITUS!

Lukeminen ja itsensä kehittäminen kannattaa aina! Uskon, että elämä on jatkuvaa oppimista. Ja nyt kun vauhtiin on päästy, niin tänä vuonna jano on vielä kovempi. Paitsi että luen paljon, käyn myös paljon koulutuksissa ja seminaareissa, mutta näistä sitten myöhemmin lisää jos haluatte kuulla. Toivottavasti saat näistä oivalluksia ja ehkäpä luet jonkin edellä mainituista.

Ihanaa alkavaa uutta viikkoa,
Maaret